Finland

Nu har vi spenderat några dagar i grannlandet sjuka å jävliga...vi blir alltid sjuka när vi åker hit måste va nåt skit med hytterna på båten..bellan har dock klarat sig bäst!!!

kom hit dagen innan julafton efter nästan 6 timmar i bilen från åbo plus 12 timmar på båten...bellan sov större delen av båtresan men blev lite kinkig i bilen...vill inte sitta fastspänd. tog det bara lugnt och isabelle mös med farmor och farfar det var första gången hon träffade farfar å han va populär minsann men det e farmor också!!
Sov länge på julafton och sen kom faster malin med sin kille och kusinerna adam och elis...adam tyckte isabelle va fasligt liten å ville inte hålla henne fören hon har växt till sej lite...elis 11/2 år tyckte hon va ganska mysig å klappade henne så försiktigt å fint...Även gammelmommo jenny va populär å mysig isabelle strålade när hon satt i hennes knä å charmade loss.Julbord som va smaskens å sen kom tomten med massa paket till alla...jag och barnen var de enda som inte fattade vem som va tomte det lär jag få äta upp till nästa år haha...Isabelle va inte ett dugg rädd för tomten utan tittade med stora ögon och ryckte i alla paket och snören.

Juldagen spenderades hos Malin med god mat och trevligt sällskap...hem Jenny efter det för fika med tommys morbror med fru och jimmy som isabelle gillade stenhårt...visade sig att det va han som var tomten..sen hem till tommys föräldrar där vi bara mös i soffan å tittade på tv.

Vaknade idag å mådde skit..haft feber å halsont å även känningar från öronen men mår lite bättre nu har bara vilat å släpat omkring i mjukiskläder hela dagen!!!Nu sover lillskrutt i tommys famn i soffan å vi ska kolla på da vinci koden som man absolut inte sett förut!!!

over and out!!!

bellans rum

Nu är bellans rum i princip klart fattas endast en tapetvåd nu...blir så himla fint...bilder kommer!!
Snuttan själv har däckat i soffan tittandes på jönssonligan..vilket hon tyckte var oerhört skoj å skrattade å sträckte sej mot tv:n när sickan har fått psykbryt haha!!!

Börjat packa inför finland å har ingen aning om hur vi ska få plats med allt i bilen men det löser sig nog på tisdag när det bär av...lite nervös inför båtresan...tänk om det blir snöstorm å båten sjunker då fryser ju litskruttan ihjäl på 2 sekunder...har fått ångest när det gäller såna saker å höga höjder tänk om man skulle tappa henne..fy fan!!!

Alla klappar är nu klara inslagna och påskrivna så skönt gjorde en sista sväng i arninge igår å kompletterade lite...plus en dvd box till oss med 12 skräckfilmer...värsta skiten någonsin kan nog ta å slänga drygt hälften utan att behöva titta på dom!!

tack och hej


Älsklingarna sover

Tommy kom hem tidigt idag och är nu ledig i nästan 3 veckor ska bli helt fantastiskt att ha honom hemma igen..sist va ju när skruttan var alldeles nykläckt!!!
Trött som tusan var han så vi gick och lade oss alla tre och sov middag å han och bellan sover fortfarande väldigt gott.

Gick ut och bytte vatten till kaninen och råkade glutta på termometern 12 minusgrader...fy bubblan inte konstigt att det skär ända in i märgen så fort man sticker ut näsan genom dörren..får se om vi tar oss iväg till arninge idag eller väntar tills imorgon...fick presentkort när jag fyllde år som jag fortfarande inte använt å sen skulle bellan behöva en varmare mössa om denna kyla ska fortsätta men det gör den nog om inte annat så lär det var kallt i Finland!!

Försökt börja packa lite inför resan men när man har en kräkbebis så e det inte så lätt att packa eftersom hon använder sjukt mycke kläder varje dag...å sen har jag inte velat handla så mycke innan jul inväntar mellandagsrean innan storshoppingen drar igång...


Bellan i babygymmet som numera raseras varje lektillfälle...välter eländet med benen haha

Lat fredag

Pappa har precis åkt efter en mitt på dagen fika här med mej och bellan...Bellan har lekt och dragit moffa i håret!!Somnade som en stock när han åkte men vaknade nu av att Tommys kom hem...ska gå å pussa lite på dom bägge två!!!!

Snöstorm

Har idag lärt mej att det inte e så himla roligt att ta sig ner till centrum med barnvagnshelvete med skrikande bebis i jordens snöstorm....fy faaaan!!!Fick även sätta mej vid busshållsplatsen i 7 minusgrader och amma för stackars bebis va hysterisk å tar som sagt inte napp å det känns lite vanvård att hon ska behöva sitta med tummen framme mitt i vintern!!!
Köpte lite försenade presenter till bellans kusin som vi ska hälsa på över jul i Finland...inte lätt att hitta saker till en 4 åring tycker jag känns som lite mellan ålder lite för liten men ändå för stor!!

Ska snart iväg och handla lite med bil denna gång...sen lite middag och efter det blir det nog bastu...japp den e klar nu!!!



Mys med sin halgalna pappa!!!

Lugnet har lagt sig

Bella bus sover helt utslagen i sängen och jag väntar på att kaffet ska bli klart..
Blir en hemmadag i dag också eftersom vi fortfarande är sjuka...även Tommy men han åkte å jobbade ändå stackarn..
Sovit länge idag ända till kl 10 efter en mindre bra natt lillskrutt ville inte sova fast hon va så trött att hon hängde som en trasa i famnen å bara gnydde och ylade till ibland...men mutade henne med mat å till slut somnade hon.. Har blivit lite pilligt att få henne å somna ordentligt till natten hon vill helst somna vid bröstet men vi vill att hon ska försöka somna själv i sin säng så att hon lär sig att komma till ro där. Lyckades med konststycket 3 gånger förra veckan men igår var det omöjligt...men men allt tar sin tid att få in.

Blir lite hemmafix idag eftersom vi som sagt fortfarnde är hängiga...plocka disk å tvätt å annat roligt!!
Ska sortera bort ytterliggare kläder som hon har vuxit ur...FAN tiden går för fort...........
Måste även börja packa så smått till Finland...ska vara där över jul hos Tommys föräldrar så Isabelle får träffa hela tjocka släkten där...ska bli mysigt!!Blir alltför sällan man ses men det är svårt att få ihop det...så dyrt att flyga å båten tar sån tid men nu kommer vi iväg iallafall!!!

Letar tapet till bellans rum men har tyvärr inte hittat nåt bra än ska fortsätta leta nu...

bellan nyfödd upp till en månad


bellan busar


Bellans blogg

Halloj!!
Pratade idag med min vän Hanna som pushade på att jag skulle öppna upp en liten blogg med lite bilder på Bellan så nu gör jag det!!!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0